سیم جوش از چه موادی تشکیل شده است

خلاصه ای از این محتوا:

برای انجام فرایند جوشکاری، نیاز به تجهیزات و مواد خاصی می‌باشد. هر کدام از این تجهیزات نقش مهمی در جوشکاری […]

سیم جوش از چه موادی تشکیل شده است

برای انجام فرایند جوشکاری، نیاز به تجهیزات و مواد خاصی می‌باشد. هر کدام از این تجهیزات نقش مهمی در جوشکاری دارند و بدون آنها نمیتوان جوشکاری تمیز و با کیفیتی انجام داد. یکی از مواد مصرفی مهم در صنعت جوشکاری، سیم جوش است. سیم جوش به عنوان یک واسط بین دو قطعه عمل کرده و سبب اتصال آنها می‌شود. سیم جوش‌ها انواع مختلفی دارند و توسط مواد و آلیاژهای خاصی ساخته می‌شوند. بسته به اینکه سیم جوش از چه موادی ساخته می شود، جهت جوشکاری خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب قرار است به مواد تشکیل دهنده سیم جوش بپردازیم و با انواع و کاربرد آنها بیشتر آشنا شویم.

سیم جوش چیست و چه نقشی در جوشکاری دارد؟

سیم جوش یکی از قطعات پرکاربرد و مهم در صنعت جوشکاری است. این قطعه برای پر کردن فضاهای خالی بین دو قطعه و ایجاد اتصال بین آنها استفاده می‌شود. در حقیقت زمانی که بخواهید دو ماده که عمدتا فلز هستند را به هم جوش دهید، باید از سیم جوش برای این کار استفاده کنید. سیم جوش در بین فلزات قرار گرفته و طی عمل جوش، باعث اتصال بین آنها می‌شود. برای همین است که نقش سیم جوش در جوشکاری بسیار مهم است و نمیتوان از آن چشم‌پوشی کرد. سیم‌ جوش‌ها انواع بسیار زیادی دارند و بر اساس نوع فلز، کاربرد و پوشش به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. اما به طور کلی سیم جوش‌ها در دو نوع سیم جوش توپر (Solid Wires) و سیم جوش توپودری (Cored Wires) تقسیم‌بندی می‌شوند.

ویژگی‌های سیم جوش و کاربردهای آن

 

ویژگی‌های سیم جوش و کاربردهای آن

 

سیم جوش در بسیاری از فرآیندهای صنعت جوشکاری و تعمیرگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مواد در سطح گسترده‌ای برای ساخت مخازن هیدرولیک، خطوط لوله، سازه‌های فلزی، کشتی سازی و صنایع فرآوری ورق فلز استفاده می‌شوند. در واقع سیم جوش از مواد بسیار پرکاربرد است و در بسیاری از صنایع قابل استفاده است. در رابطه با ویژگی‌های سیم جوش هم میتوان به چند مورد مهم زیر اشاره کرد:
– برای جوشکاری میگ – مگ، باید از جریان مستقیم یا همان DC استفاده شود تا قوس الکتریکی پایداری ایجاد گردد.
– در جوشکاری به روش میگ، از گازهای آرگون، ترکیب آرگون و اکسیژن و هلیوم استفاده می‌گردد. همچنین در جوشکاری به روش مگ، از گاز کربن دی اکسید و ترکیب آن با گاز آرگون استفاده می‌شود.
– با توجه به نوع گاز مورد استفاده در فرآیند جوشکاری، عواملی مانند انرژی ورودی، سرعت جوشکاری، برآمدگی و پاشش‌ها تغییر می‌کند.

 

با کاربردهای سیم جوش بیشتر آشنا شوید

 

کاربردهای سیم جوش

 

سیم جوش ماده‌ای است که برای اتصال فلزات در جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت زمانی که بخواهید قطعاتی چون لوله‌های فلزی را به هم متصل کنید، باید از سیم جوش جهت قرارگیری بین آنها استفاده نمایید. به طور کلی از کاربردهای سیم جوش میتوان به صنایع حمل و نقل، صنایع ساختمان‌سازی، مجسمه‌سازی، خودروسازی، ساخت تجهیزاتی چون مخازن تحت فشار و مبدل‌های حرارتی اشاره کرد.

ویژگی‌های جوشکاری با سیم جوش

 

در رابطه با مزایا و ویژگی‌های جوشکاری با سیم جوش، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش سرعت جوشکاری: با استفاده از سیم جوش میتوان روند جوشکاری را تسریع بخشید. همین عامل باعث شده تا نرخ رسوب گذاری نیز افزایش پیدا کند.
  • نفوذ عمیق جوش: در اتصالات نازک بهترین کار استفاده از سیم جوش است. چرا که در ریشه جوش به طور عمقی نفوذ کرده و اتصال نازکی را به وجود می‌آورد.
  • کاهش عیوب جوشکاری: با استفاده از سیم جوش میتوان عیوب جوشکاری و تخلخل را کاهش داد. دلیل آن هم این است که بر روی سطوح مختلف سیم جوش دی اکسید کننده‌هایی وجود دارد که بر روی کاهش تخلخل‌های جوشکاری تاثیر می‌گذارد. از این رو با وجود این دی اکسیدها، نیاز جوشکار به تمیزکاری محیط جوشکاری کمتر خواهد شد.
  • بهبود عملکرد جوش: بر روی سیم جوش‌ها لایه‌ای مسی به عنوان پوشش محافظ به کار رفته است. این لایه سبب بهبود عملکرد جوش می‌شود و از سیم جوش به خوبی محافظت می‌نماید.
  • نیاز به مهارت بالا: مکانیزم تغذیه جوشکاری با سیم جوش، به صورت تزریق خودکار به داخل حوضچه مذاب است. از این رو جوشکاری با سیم جوش باید توسط افراد حرفه‌ای با مهارت بالا صورت گیرد.

مزایای سیم جوش و استفاده از آن در جوشکاری

سیم جوش دارای ویژگی‌ها و مزایایی است که باعث می‌شود برای برخی از اتصالات مناسب باشد. این ویژگی‌ها و مزایا عبارتند از:

  • کاهش عیوب جوشکاری: یکی از مهمترین ویژگی‌های سیم جوش، کاهش عیوب جوشکاری است. گاهی اوقات در حین جوشکاری بر اثر عواملی، عیوبی چون تخلخل به وجود می‌آید. زمانی که از سیم جوش به جای الکترود در جوشکاری استفاده شود، این عیوب کاهش یافته و جوشکاری با کیفیت بهتری انجام خواهد شد. کاهش عیوب جوشکاری یکی از برتری‌های سیم جوش نسبت به الکترود است.
  • اتصال برای سازه‌های نازک: سیم جوش‌ها نفوذ عمیقی در ریشه جوش دارند. برای همین از آنها میتوان در انواع اتصالات، مانند اتصال سازه‌های نازک استفاده کرد.
  • افزایش سرعت جوشکاری: یکی دیگر از برتری‌های سیم جوش نسبت به الکترود، سرعت بالای جوشکاری با آن است. جوشکاری‌هایی که با سیم جوش صورت می‌گیرند، از سرعت بالاتری برخوردار خواهند بود. دلیل آن هم این است که نرخ رسوب سیم جوش بالاتر است. برای همین بسیاری از افراد جهت افزایش سرعتشان در جوشکاری، از سیم جوش‌ها استفاده می‌نمایند.

بهترین سیم جوش و مزایای آن

 

بهترین سیم جوش و مزایای آن

سیم جوش‌ها انواع مختلفی دارند و با استفاده از مواد مختلفی ساخته می‌شوند. در واقع مواد تشکیل دهنده سیم جوش در هر مدل متفاوت است. حال از میان سیم جوش‌های موجود، سیم جوشی که مانع از مسدود شدن و آسیب به دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری شود، به عنوان بهترین سیم جوش انتخاب می‌شود. با استفاده از خرید بهترین سیم جوش، میتوان کار جوشکاری را با کیفیت بالاتری انجام داده و جوشکاری را آسانتر کرد. استفاده از چنین سیم جوش‌هایی باعث می‌شود تا جوش‌ها برای سالها هم دوام بیاورند و دچار مشکل نشوند. از ویژگی‌های بهترین سیم جوش هم میتوان به میزان پاشش پایین، مرطوب کنندگی عالی، استحکام برشی بالا، قطر ثابت سیم و فینیش‌های تمیز اشاره کرد. شما می‌توانید برای خرید سیم جوش و یا خرید الکترود جوشکاری، از فروشگاه پاشا جوش اقدام کنید و بهترین آن را خریداری نمایید.

تفاوت سیم جوش و الکترود

 

تفاوت سیم جوش و الکترود

 

الکترود همچون سیم جوش قطعه‌ای است که برای پر کردن فضای خالی و اتصال بین قطعات استفاده می‌شود. الکترود از جنس فلز بوده که توسط یک پوشش به نام فلاکس دور تا دور آن احاطه شده است. برای همین الکترود جریان برق را از خود عبور داده و از یک سمت خود جریان الکتریسیته را ایجاد می‌کند. اما تفاوت سیم جوش و الکترود در چیست؟ هر دوی این مواد جهت ایجاد اتصال و پر کردن فضای خالی بین قطعات استفاده می‌شوند. برای انتخاب بین سیم جوش و الکترود باید به عوامل مختلفی مانند جنس قطعه مورد نظر، موارد استفاده از آن و … توجه داشت. این دو ماده با هم تفاوت‌هایی داشته و در برخی ویژگی‌ها نسبت به هم برتری دارند. برای مثال از مزایای سیم جوش نسبت به الکترود میتوان به افزایش سرعت جوشکاری، کاهش عیوب جوشکاری و نفوذ بسیار بالا اشاره کرد. همچنین از مزایای الکترود نسبت به سیم جوش میتوان به استحکام زیاد جوش، عدم محدودیت ضخامت و عدم انفصال دو قطعه اشاره کرد. بنابراین با توجه به ویژگی‌های این مواد و جنس قطعات، میتوانید انتخاب درستی بین سیم جوش و الکترود داشته باشید.

انواع سیم جوش و مواد تشکیل‌دهنده آنها

سیم جوش‌ها انواع زیادی دارند و شامل 6 دسته مختلف می‌شوند. این موارد عبارتند از:

  • سیم جوش جامد فلزی با گاز محافظ

یکی از بهترین انواع سیم جوش، سیم جوش جامد فلزی با گاز محافظ است که به آن اختصارا GMAW گفته می‌شود. از این سیم جوش برای اتصال ورقات فلزی استفاده زیادی می‌شود؛ چرا که سبب جوش‌های یکنواخت و صاف شده و گاز محافظ آن از ایجاد بیماری‌های تنفسی و حساسیت جلوگیری می‌نماید. جوشکاری با سیم جوش GMAW رسوب زیادی ندارد و پاکسازی کمی می‌خواهد. برای همین استفاده از آن سبب افزایش کارایی خواهد شد. گاز محافظ موجود در این سیم جوش، سبب حفاظت از حوضچه مذاب خواهد شد.

  • سیم جوش توپودری

 

سیم جوش توپودری

 

سیم جوش توپودری شامل اکسیدکننده‌ها و عوامل شار در هسته است. این عوامل سبب می‌شوند تا سیم جوش بتواند شرایط سخت را به خوبی تحمل کند. سیم جوش توپودری همچون یک لوله تو خالی بوده که درون آن پودر خاصی وجود دارد. در برخی از سیم جوش‌های توپودری، این پودر تصعید شده و سبب محافظت از حوضچه جوش می‌شود.

  • سیم جوش هسته فلزی

سیم جوش هسته فلزی یکی از سیم جوش‌هایی است که سبب سرعت بالا در جوشکاری می‌شود. دلیل آن هم این است که این سیم جوش از سطح پاشش کمتری برخوردار است و پس از جوشکاری به پاکسازی کمتری نیاز دارد. در نتیجه با استفاده از آن میتوان به سرعت بیشتری در جوشکاری رسید. سیم جوش هسته فلزی از نظر برخی ویژگی‌ها به سیم جوش GMAW شباهت دارد.

  • سیم جوش میگ مگ

سیم جوش میگ مگ برای جوشکاری به صورت قوس الکتریکی استفاده می‌شود. در زمان جوشکاری با سیم جوش Mig-Mag، از یک گاز محافظ جهت جلوگیری از ورود آلودگی به فرایند استفاده می‌شود. سیم جوش‌های میگ مگ در انواع مختلفی چون بدون آلیاژ، کم آلیاژ و آلیاژ پایه نیکل ساخته می‌شوند.

  • سیم جوش تیگ

سیم جوش تیگ، سبب ایجاد استحکام بسیار زیاد در نقطه جوش شده و مقاومت زیادی در آن نقطه به وجود می‌آورد. برای همین از این سیم جوش در جوشکاری فولادهای ساختمانی، مخازن تحت فشار و مواردی از این قبیل استفاده زیادی می‌شود.

  • سیم جوش CO2

 

سیم جوش CO2

 

سیم جوش CO2 با گاز آرگون به صورت ترکیبی استفاده شده و برای جوشکاری‌های یکنواخت به کار برده می‌شوند. با استفاده از این سیم جوش میتوان به جوش‌های یکنواختی دست پیدا کرده و جوشکاری را با سرعت بالایی انجام داد. مواد تشکیل دهنده سیم جوش CO2 آلیاژهای مختلفی است که انتخاب از میان آنها بستگی به جنس سازه دارد.

نکات ایمنی قابل توجه هنگام جوشکاری با سیم جوش

جوشکاری یکی از کارهایی است که باید هنگام انجام آن به نکات ایمنی زیادی توجه داشت. برای همین هر زمانی که قصد جوشکاری داشتید، بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • زمان انجام جوشکاری، حتما تجهیزات ایمنی مناسب را در اختیار داشته باشید. استفاده از عینک ایمنی، لباس و ماسک جوشکاری از جمله لوازم ضروری در زمان جوشکاری هستند. با استفاده از این تجهیزات از آسیب‌های ناشی از اشعه‌های جوشکاری محفوظ خواهید ماند.
  • در کنار استفاده از ماسک و عینک، پوشیدن دستکش ایمنی را فراموش نکنید. با وجود دستکش ایمنی، از سوختن دست‌هایتان جلوگیری خواهد شد.
  • انبرهای عایق گزینه خوبی جهت جلوگیری از برق گرفتگی هستند. از این رو همواره از انبرهای عایق جهت کاهش خطرات ناشی از برق گرفتگی استفاده نمایید.
  • استفاده از نقاب‌های دستی برای بازه‌های زمانی کوتاه و نقاب‌های ثابت برای زمان‌های طولانی توصیه می‌شود.

بهترین سیم جوش برای جوشکاری

 

بهترین سیم جوش برای جوشکاری

 

سیم جوش‌های موجود در بازار انواع مختلفی دارند و در برندهای متفاوتی عرضه می‌شوند. برای همین ممکن است انتخاب از میان آنها کمی دشوار باشد. برای اینکه بتوانید بهترین سیم جوش جوشکاری را خریداری کنید، بهتر است آن را از یک برند معتبر خریداری نمایید. برای مثال سیم جوش آما و سیم جوش میکا جزو معروفترین سیم جوش‌های موجود در بازار هستند. علاوه بر این در خرید سیم جوش به سایز و اندازه آن توجه داشته باشید و آن را در اندازه مناسب خریداری نمایید. سیم جوش‌هایی که تولید داخلی هستند، نسبت به برند تولیدکننده و مواد به کار رفته در ساخت سیم جوش از قیمت متفاوتی برخوردار می‌باشند. برای همین شما می‌توانید بر اساس بودجه خود یک سیم جوش قیمت مناسب را خریداری نمایید.

جمع بندی

سیم جوش‌ها یکی از مواد مصرفی بسیار مهم در صنعت جوشکاری هستند. این مواد که در انواع مختلفی تولید می‌شوند، بین قطعات قرار گرفته و باعث پر شدن فضای خالی و اتصال میان آنها می‌شوند. سیم جوش‌ها انواع زیادی دارند و شامل سیم جوش استیل، آلومینیوم، پایه نیکل، فولادی، مس، زیر پودری و توپودری می‌شوند. هر کدام از این سیم جوش‌ها توسط مواد خاصی ساخته می‌شوند و برای جوشکاری‌های به خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای همین با توجه به نوع جوشکاری، می‌توانید از بهترین سیم جوش برای ایجاد جوش استفاده نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x