مهمترین نکات در جوشکاری سیار چیست؟

خلاصه ای از این محتوا:

جوشکاری یکی از فرآیندهای مهم در صنعت است که با استفاده از آن، اتصال دو قطعه یا سطح به هم […]

مهمترین نکات در جوشکاری سیار چیست؟

جوشکاری یکی از فرآیندهای مهم در صنعت است که با استفاده از آن، اتصال دو قطعه یا سطح به هم صورت می‌گیرد. این اتصال به گونه‌ای است که هیچ ردی از جوشکاری در آن مشهود نبوده و همچون یک قطعه یا سطح کاملا صاف به نظر می‌رسد. با اینکه اکثر افراد تصور دارند جوشکاری تنها برای ساختمان سازی و یا صنایع بزرگ است، اما میتوان از آن برای ترک و شکستگی‌ لوازم فلزی روزمره نیز استفاده کرد. اکثر افراد برای چنین کارهایی، به سراغ جوشکار سیار می‌روند. جوشکار سیار همانطور که از نامش پیداست، به جوشکاری سیار می‌پردازد و در محل‌های مختلفی حضور پیدا می‌کند. در این مطلب قرار است به بررسی بیشتر این سبک از جوشکاری بپردازیم و با نکات مهم پیرامون آن آشنا شویم.

جوشکاری سیار به چه معناست؟

جوشکاری سیار بیشتر زمانی کاربرد دارد که نیاز به جوشکاری اضطراری باشد. هنگامی که مشتری بر روی لوازم فلزی خود با شکستگی و ترک مواجه می‌شود، یکی از آسان‌ترین و کارگشاترین کارها استفاده از خدمات جوشکاری سیار است. در واقع جوشکاری سیار برای کارهای جزئی و خرده کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. چنین جوشکارانی از دستگاه‌ جوشکاری با قابلیت حمل برخوردار هستند و می‌توانند آن را به هر نقطه‌ای به راحتی حمل نمایند. همین باعث می‌شود تا جوشکاری سیار در هر نقطه‌ای از شهر قابل انجام باشد و در زمان افراد صرفه جویی زیادی شود. این جوشکاران دستگاه جوشکاری را با استفاده از خودرو حمل می‌کنند. برخی از آنها از کوچکترین دستگاه‌ جوش اینورتر استفاده می‌کنند تا از نظر حمل و نقل و فضا دچار مشکل نشوند.

جوشکار سیار باید پس از بررسی فلز مورد نظر، به آماده سازی آن بپردازد. چرا که قرار است جوشهای طولانی ایجاد شود و برای ماه‌ها بدون ترک باقی بمانند. در صورت عدم آماده سازی فلز، ممکن است جوش خراب شده و به افراد آسیب وارد شود. همچنین باید موارد دیگری چون حذف رنگ و زنگ از روی فلز صورت گیرد. این کار باعث می‌شود تا جوش‌های ایجاد شده نفوذ بیشتری داشته باشند و به یک جوش قوی و پایدار تبدیل شوند. هرگونه آلودگی روی سطح می‌تواند سبب تضعیف جوش شود و استحکام آن را پایین بیاورد.

در رابطه با نوع جوشکاری انجام شده هم باید اشاره کرد که اغلب این جوشکاران قابلیت و توانایی جوشکاری‌های مختلفی را دارند. برای مثال این دسته از جوشکاران می‌توانند به انواع جوشکاری مانند جوشکاری TIG، جوشکاری MIG و جوشکاری قوس الکتریکی سفارشی بپردازند.

سطح ایمنی در جوشکاری سیار چقدر است؟

 

سطح ایمنی در جوشکاری سیار چقدر است؟

 

زمانی که صحبت از جوشکاری می‌شود، توجه به اقدامات ایمنی بسیار مهم است. منظور از اقدامات ایمنی در این زمینه، استفاده از کلیه تجهیزات ایمنی در حین کار است. جوشکاران سیار نیز از کلیه این امکانات و تجهیزات برخوردار هستند و همیشه آنها را به همراه دارند. در واقع این لوازم برای اطمینان از تکمیل ایمن و صحیح پروژه نیز به کار می‌رود. از جمله تجهیزات امنیتی جوشکاری که توسط جوشکاران سیار نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، باید به سپرهای مخصوص صورت، عینک جوشکاری، دستکش و لباس مخصوص اشاره کرد. عینک یا کلاه جوشکاری از چشم در برابر آسیبات ناشی از اشعه ماورا بنفش محافظت کرده و از پرش جرقه‌های جوشکاری به چشم جلوگیری می‌کند. با این که هر جوشکاری با کمک این تجهیزات می‌تواند آسیب‌های ناشی از جوشکاری را به حداقل برساند، اما جوشکاران سیار به خاطر اینکه اغلب در فضاهای خانه و شرکت مشغول کار می‌شوند، می‌توانند واکنش‌های سریعی داشته باشند و نسبت به جوشکارانی که در ارتفاعات بالا و یا فضاهای محدود هستند زودتر خود را درمان کنند.

موارد استفاده از جوشکاری متحرک

از جوشکاری متحرک میتوان در شرایط زیر استفاده کرد:

  • جوشکاری متحرک فرآیندی است که میتوان از آن برای جوش دادن فلزات به یکدیگر، بدون نیاز به منبع برق ثابت استفاده کرد.
  • جوشکاری متحرک اغلب در شرایطی استفاده می‌شود که امکان استفاده از جوشکار ثابت وجود ندارد. شرایطی مانند تعمیر خطوط لوله یا سایر سازه‌های فلزی بزرگ از این دست هستند.
  • از جوشکاری سیار میتوان در شرایط اضطراری به خوبی استفاده کرد. برای مثال زمانی که نیاز به جوش یک دستگاه و ماشین باشد، میتوان این کار را خیلی سریع انجام داده و از آسیب‌های بیشتر و ایجاد آتش سوزی جلوگیری کرد.
  • جوشکاری سیار به شکل گازسوز و یا با کمک باتری انجام می‌شود. جوشکاری گازسوز، از جوشکاری با باتری قدرتمندتر است و میتواند برای فلزات ضخیم‌تر مورد استفاده قرار بگیرد. با این حال جوشکاری با باتری معمولا از دستگاه کوچکتر و سبکتر برخوردار است و حمل آسانی دارد.

جوشکاری سیار چه مزایایی دارد؟

 

جوشکاری سیار چه مزایایی دارد؟

 

حال که با جوشکاری سیار آشنا شدیم، بهتر است ببینیم این نوع از جوشکاری چه مزایایی دارد. در رابطه با مزایای جوشکاری سیار و متحرک، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دسترسی بالا و گسترده

یکی از مهمترین مزایای این جوشکاری، دسترسی گسترده است. چرا که این دسته از جوشکاران قادرند به نقاط مختلفی سفر کرده و به جوشکاری بپردازند. حتی افرادی که در یک مکان دور در حال کار روی یک پروژه هستند، می‌توانند از یک جوشکار سیار استفاده کنند و از این طریق امور خود را آسانتر و بهتر انجام دهند.

  • سفارشی سازی

منظور از سفارشی سازی بودن جوشکاری سیار این است که میتوان آن را مطابق با مشخصات محیطی و فضای افراد انجام داد. در واقع جوشکار در صورت بروز هر گونه مشکلی قادر است به ارائه راه حل‌های دیگر بپردازد و کار را به گونه‌ای تکمیل کند که با خواست و نیاز مشتری مطابقت داشته باشد.

  • انعطاف پذیری

از دیگر مزایای جوشکاری سیار انعطاف پذیری در زمان و مکان است. اکثر کارگاه‌ها و شرکت‌های جوشکاری، تنها در یک بازه زمانی خاص از روز به کار مشغول می‌شوند. همچنین این افراد تنها در همان فضای محدود کارگاه به کار می‌پردازند. این در حالی است که جوشکاران سیار اغلب در بازه‌های زمانی مختلف اقدام به کار کرده و از این نظر محدودیتی ندارند.

  • راحتی و صرفه جویی در هزینه

یکی از بارزترین مزیت‌های جوشکاری سیار، راحتی آن است. چرا که جوشکارها می‌توانند ابزار و تجهیزات جوشکاری خود را به راحتی از یک مکان به مکان دیگر حمل کنند. این باعث صرفه جویی در زمان، هزینه و تلاش برای جوشکار و مشتری می‌شود. علاوه بر این از آنجایی که نیازی به هزینه‌های اضافی جهت راه اندازی یا هزینه حمل و نقل نیست، یک روش مقرون به صرفه برای کسانی خواهد بود که نیاز به انجام کار سریع و اضطراری دارند.

  • تنوع در جوشکاری سیار

تطبیق پذیری از دیگر مزایای جوشکاری متحرک است. همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، جوشکاری سیار می‌تواند در انواع مختلفی صورت گیرد. جوشکاری MIG، جوشکاری TIG (گاز بی اثر تنگستن)، جوشکاری با گاز اکسی استیلن، جوشکاری قوس الکتریکی، جوش نقطه‌ای، لحیم کاری سخت و لحیم کاری نرم از جمله کارهایی است که میتواند در جوشکاری سیار نیز انجام شود. در واقع این جوشکار سیار می‌تواند به راحتی نیازهای مشتری را برآورده کرده و به تعمیر خودرو و یا کار روی یک پروژه ساختمانی بپردازد.

نکات مهم پیرامون جوشکاری سیار

 

نکات مهم پیرامون جوشکاری سیار

 

  • جوشکار سیار باید همیشه تجهیزات مورد نیاز را داشته باشد. چرا که ممکن است در هر پروژه‌ای نیاز به یک سری مواد و ابزارهای خاص باشد. از آنجایی که نمیتوان برای داشتن هر وسیله‌ای به کارگاه یا منزل مراجعه کرد، باید کلیه ابزارهای لازم در این زمینه همواره در اختیار جوشکار سیار باشد تا بتواند از آنها به موقع استفاده نماید.
  • جوشکاران سیار بهتر است همیشه از یک همراه و همکار برخوردار باشند تا هنگام جوشکاری به آنها یاری دهد. چنین افرادی می‌توانند هم در پای کار به جوشکار یاری دهند و هم هنگام نبود او کار را به دست بگیرند.
  • جوشکاران سیار باید همواره به سرعت عمل توجه داشته باشند و پس از تماس مشتری خود را به مکان مورد نظر برسانند. این کار باعث می‌شود تا دید مشتری نسبت به او بهتر شود و برای پروژه‌های بعدی نیز به سراغ او بروند.
  • جوشکار سیار باید علاوه بر در اختیار داشتن لوازم جوشکاری نظیر دستگاه جوش، لوازم ایمنی مانند عینک و لباس مخصوص را نیز به همراه داشته باشد.
  • در ماشین جوشکار سیار باید همیشه کابل‌های برق بلند وجود داشته باشد تا از جابجایی‌های مکرر دستگاه جلوگیری شود.
  • در صورتی که جوشکاری سیار در محل بسته صورت می‌گیرد، باید از وجود تهویه مناسب در آن محل مطمئن شد. این کار باعث می‌شود تا امنیت فضا بیشتر شود و از آثار مخرب دود و ضایعات بر روی لوازم موجود در محل جلوگیری شود.
  • جوشکار سیار باید به این نکته توجه کند که مشعل جوشکاری یا سایر لوازم آتش زا را در کنار کپسول‌های گاز و اکسیژن قرار ندهد تا از بروز آتش سوزی جلوگیری نماید.

جمع بندی

در این مطلب با جوشکاری سیار، مزایا و چند نکته مهم پیرامون آن آشنا شدیم. همانطور که اشاره کردیم، جوشکاری سیار بیشتر برای امور جزئی و خرده کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و از نظر مکان پروژه هیچ محدودیتی ندارد. در چنین جوشکاری‌هایی، جوشکار همواره دستگاه جوش اینورتر و سایر تجهیزات مورد نیاز را به همراه دارد و از آنها برای پروژه‌های مورد نظر استفاده می‌نماید. از مزایای جوشکاری سیار باید به راحتی، صرفه جویی در هزینه، دسترسی بالا، سفارشی سازی و تطبیق پذیری اشاره کرد.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x