اینورتر جوشکاری و کاربردهای آن

خلاصه ای از این محتوا:

اینورتر جوشکاری یکی از دستگاه‌های بسیار مهم و معروف در صنعت جوشکاری است. این صنعت همچون بسیاری از صنایع دیگر، […]

اینورتر جوشکاری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اینورتر جوشکاری یکی از دستگاه‌های بسیار مهم و معروف در صنعت جوشکاری است. این صنعت همچون بسیاری از صنایع دیگر، با تغییرات و تکنولوژی‌های زیادی همراه بوده که اینورتر را میتوان یکی از آنها دانست. تکنولوژی بالای اینورتر جوشکاری باعث شده تا منبع تغذیه آن توانایی فراهم کردن جریان بالا برای جوشکاری را داشته باشد. این دستگاه جوشکاری از مزایا و کاربردهای خاصی برخوردار است که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت.

اینورتر جوشکاری چیست؟

اینورتر جوشکاری یکی از دستگاه‌های بسیار مهم در صنعت جوش است که با اتصال به برق و ایجاد حرارت بسیار بالا، باعث ذوب دو قطعه شده و آنها را به هم متصل می‌کند. این دستگاه که از تکنولوژی به روز و جدیدی برخوردار است، دارای منبع تغذیه با قابلیت فراهم کردن جریان بسیار بالا جهت جوشکاری است. در هنگام استفاده از اینورتر جوشکاری، از الکترودهایی استفاده می‌شود که هنگام اعمال حرارت ذوب شده و فضاهای خالی میان قطعات را پر می‌کنند. پر شدن فضاها با الکترود ذوب شده و در نهایت سرد شدن آن، سبب ایجاد یک اتصال قوی در محل می‌شود. این خصوصیات از دستگاه اینورتر باعث شده تا برای اتصال درب‌های آهنی ساختمان مسکونی و اداری مناسب باشد و افراد بیشتر از این دستگاه برای جوش دادن درب‌ها استفاده نمایند.

کابل برق ورودی اینورتر جوشکاری، از نوع تک فاز دو رشته‌ای برای جریان 220 ولت شهری AC است. این جریان متناوب توسط یکسری سوئیچ به جریان DC تبدیل می‌شود. در دستگاه اینورتر جوشکاری، میتوان مقدار جریان خروجی و ولتاژ را تنظیم کرد. این مقادیر توسط دکمه ولوم آمپر خروجی دستگاه جوش کنترل می‌شوند. از خصوصیات دستگاه اینورتر جوش میتوان به کم حجم بودن و سبک بودن آن نسبت به دستگاه جوش ترانسفورماتور اشاره کرد. همچنین این دستگاه از مصرف برق کمتری برخوردار می‌باشد. از انواع دستگاه اینورتر جوشکاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دستگاه جوش CO2
  • دستگاه جوش CO2 دبل پالس
  • دستگاه جوش برق
  • دستگاه جوش آرگون
  • دستگاه جوش آرگون AC/DC
  • دستگاه جوش آرگون پالسی

نحوه عملکرد دستگاه اینورتر جوشکاری

 

نحوه عملکرد دستگاه اینورتر جوشکاری

 

اگر دوست دارید با طرز کار دستگاه جوش اینورتر آشنا شوید، در اینجا به طور خلاصه به این موضوع اشاره می‌کنیم. همانطور که در بخش قبل نیز اشاره کردیم، اینورتر دارای کابل برق ورودی از نوع تک فاز دو رشته‌ای برای جریان برق 220 ولت شهری AC است. در واقع منبع تغذیه اینورتر، همان جریان برق AC با فرکانس 50 الی 60 هرتز است که می‌تواند به صورت سه فاز یا تک فاز باشد. جریان AC توسط سوئیچ‌هایی به جریان DC تبدیل شده و سپس به فرکانس بالاتر 1 الی 10 کیلوهرتزی تغییر پیدا می‌کند. این جریان پس از عملیات فیلترینگ، یکسوسازی و تبدیل شدن به جریان مستقیم، در جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مهمترین کاربردهای دستگاه اینورتر جوشکاری

اینورتر جوشکاری جزو دستگاه‌های مجهز به تکنولوژی‌های جدید است و در بسیاری از مصارف و صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این دستگاه علاوه بر اینکه در جوش درب‌های منازل و ادارات استفاده می‌شود، در بسیاری از صنایع دیگر نیز استفاده می‌گردد. در اینجا به مهمترین کاربردهای اینورتر جوشکاری اشاره می‌کنیم.

  • تولید خودرو و ساخت ماشین آلات صنعتی
  • صنعت کشتی سازی
  • صنایع هوا فضا
  • ساخت لوله‌ها و خطوط نفتی
  • کارخانه‌های صنایع شیمیایی
  • ساخت تجهیزات ریلی و خطوط ریلی
  • پروژه‌های ساختمانی

با مزایا و معایب اینورتر جوشکاری آشنا شوید

با اینکه اینورتر جوشکاری جزو دستگاه‌های جدید و پرطرفدار است، اما در کنار مزایا از معایبی نیز برخوردار است. در اینجا به مزایا و معایب این دستگاه پرطرفدار اشاره می‌کنیم.

مزایای اینورتر جوشکاری

 

مزایای اینورتر جوشکاری

 

  • افزایش سرعت جوشکاری

یکی از مزایای اینورتر جوشکاری، افزایش سرعت فرآیند جوشکاری است. دلیل آن هم این است که الکترودها با استفاده از این دستگاه، خیلی سریع به نقطه ذوب می‌رسند و فرآیند جوشکاری خیلی سریع‌تر آغاز می‌شود. برای همین افرادی که سرعت در جوشکاری برایشان بسیار مهم است، به این مزیت اینورتر جوشکاری توجه ویژه‌ای دارند.

  • بالا بودن کیفیت خروجی

همانطور که اشاره کردیم مقدار جریان خروجی و ولتاژ توسط دکمه ولوم آمپر قابل تنظیم و کنترل هستند. در واقع در این دستگاه میتوان جریان را به راحتی نسبت به پروژه کم و زیاد کرد. این قابلیت باعث شده تا خروجی نهایی کار، از کیفیت بالاتری نسبت به برخی از دستگاه‌های دیگر برخوردار شود.

  • انعطاف پذیری و سازگاری با انواع الکترودها

از آنجایی که مقدار جریان خروجی با دکمه ولوم قابل تنظیم است، اینورتر جوشکاری با طیف زیادی از الکترودهای جوشکاری سازگاری دارد. در واقع قابلیت کنترل جریان باعث شده تا این دستگاه انعطاف پذیری بالایی برای کار با انواع الکترود داشته باشد.

  • عدم قطعی در جریان

یکی از مشکلاتی که برخی از جوشکاران با دستگاه‌های جوش قدیمی داشتند، از کار افتادن دستگاه به علت نوسانات ولتاژ و جریان زیاد بوده است. از حرکت ایستادن دستگاه در هنگام کار، بر روی کیفیت جوش و همچنین سرعت کار تاثیر بدی می‌گذارد. برای همین یکی از خصوصیات و مزایای اینورتر جوش این است که از هیچگونه قطعی برخوردار نبوده و مقدار قطعی‌ها در آن معادل صفر است.

  • چرخه عملکرد بالا

یکی از ویژگی‌های دستگاه جوشکاری اینورتر این است که میتوان با آن به طور بی‌وقفه به جوشکاری پرداخت. اجرای کوچک در این دستگاه، خیلی سریع گرم شده و همچنین پس از اتمام کار با سرعت خنک می‌شوند. در صورتی که در یک ترانسفورماتور معمولی به دلیل بزرگ بودن اجزا و قطعات، به زمان بیشتری برای گرم شدن و همچنین سرد شدن نیاز است. این باعث شده تا چرخه عملکرد ماشین‌های اینورتر نسبت به ترانسفورماتور معمولی بهتر باشد.

  • بازدهی مالی در دراز مدت

قیمت دستگاه جوش اینورتر بر اساس مدل و قدرت متفاوت است. با این حال هزینه خرید دستگاه جوش اینورتر هرچقدر که باشد، باید اشاره کرد که این دستگاه‌ها بازدهی بالایی در دراز مدت دارند. چرا که سبب کاهش هزینه‌های برق، هزینه‌های نگهداری و کیفیت خروجی کار شده و سبب بازدهی مالی زیادی می‌شوند. از این رو اگر قصد دارید جوشکاری را با هزینه کمتر و مصرف برق پایین‌تری انجام دهید، دستگاه اینورتر گزینه خوبی برایتان است.

  • دارای خروجی DC

بیشتر دستگاه‌های ترانسفورماتور، تنها دارای خروجی AC هستند و میتوان تعداد محدودی از الکترودها را در آن استفاده کرد. در صورتی که در ماشین‌های مبتنی بر اینورتر، جریان به راحتی به DC تبدیل شده و میتوان از طیف گسترده‌ای از الکترودها در آن استفاده کرد.

  • حجم و وزن مناسب

یکی دیگر از مزایای اینورتر جوشکاری این است که از حجم و وزن خوبی برخوردار است. برای همین میتوان از آن در موقعیت‌های مختلفی استفاده کرده و به جوشکاری پرداخت.

معایب اینورتر جوشکاری

 

معایب اینورتر جوشکاری

 

همانطور که ملاحظه کردید اینورتر جوشکاری مزایای زیادی دارد. با این حال این دستگاه معایب محدودی هم دارد که در اینجا به آنها نیز اشاره می‌کنیم.

  • با وجود اینکه اینورتر جوشکاری از بهترین دستگاه‌های این صنعت است، اما به طور قطع نمیتوان آن را دستگاه کاملی دانست. در واقع اینورتر جوشکاری برای هر مدل از جوشکاری مناسب نیست و برای جوشکاری‌های میگ، زیر پودری، جوش آرگون یا تیگ از دستگاه مخصوص به خود استفاده می‌شود.
  • اگر فعالیت جوشکاری به طور سنگینی صورت گیرد، اینورتر جوشکاری توانایی خود را از دست می‌دهد. برای همین در صنایع سنگین، بیشتر از روش‌های قدیمی جوشکاری استفاده می‌شود.
  • بسیاری بر این باورند که خرید دستگاه‌های قدیمی جوشکاری برای مدت طولانی به صرفه‌تر است. این دستگاه‌ها نسبت به اینورتر جوشکاری بزرگتر و سنگین‌تر هستند. با این حال باید توجه داشته باشید که دستگاه جوشکاری را بر اساس نوع جوشکاری و اندازه کار خود انتخاب کنید.

بهترین دستگاه جوش اینورتر چیست؟

اگر به دنبال خرید پرفروشترین اینورتر جوشکاری هستید، باید بگوییم که هنگام خرید این دستگاه باید به مواردی توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین دستگاه جوش اینورتر را خریداری کنید. در اینجا به چند مورد مهم در این زمینه اشاره می‌کنیم:

  • شدت جریان تولیدی دستگاه: خصوصیت مهم دستگاه اینورتر نسبت به سایر محصولات جوشکاری، در تولید شدت جریان خروجی است. اگر قصد دارید دستگاه را برای مصارف خانگی تهیه کنید، اینورتر با توانایی تولید شدت جریان تا 200 آمپر برای شما کافی است. اما اگر برای مصارف نیمه صنعتی و صنعتی آن را نیاز دارید، باید به دنبال اینورتر با توان بالاتر باشید.
  • چرخه عملکرد دستگاه: چرخه عملکرد اینورتر جوشکاری به این معنا است که به چه میزان قادر به کار کردن به طور بی‌وقفه است. این میزان به طور درصدی مشخص می‌شود و اگر چرخه عملکرد دستگاهی برابر با 100 درصد باشد، یعنی دستگاه نیازی به توقف برای خنک شدن نداشته و به طور مداوم قادر به جوشکاری است.

جمع بندی

در این مطلب به بررسی اینورتر جوشکاری، کاربرد، مزایا و معایب آن پرداختیم. اینورتر جوشکاری یکی از دستگاه‌هایی است که بر اساس تکنولوژی‌های جدید ساخته شده و با اتصال به برق و ایجاد حرارت بسیار بالا، سبب ذوب قطعه و عمل جوش می‌شود. این دستگاه در صنایع مختلفی چون خودروسازی، کشتی سازی، صنایع هوافضا و تجهیزات ریلی کاربرد دارد. از مزایای اینورتر جوشکاری به طور خلاصه میتوان به حجم و وزن مناسب، بازدهی بالا در دراز مدت، چرخه عملکردی مناسب، عدم قطعی جریان، افزایش سرعت جوشکاری، سازگاری با طیف گسترده‌ای از الکترودها و بالا بودن کیفیت خروجی اشاره کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x