جوشکاری سربالا به چه معناست؟

خلاصه ای از این محتوا:

اگر بخواهیم به معرفی یکی از سخت‌ترین تکنیک‌های جوشکاری بپردازیم، باید به جوشکاری سربالا اشاره کنیم. دلیل دشوار بودن این […]

جوشکاری سربالا به چه معناست؟

اگر بخواهیم به معرفی یکی از سخت‌ترین تکنیک‌های جوشکاری بپردازیم، باید به جوشکاری سربالا اشاره کنیم. دلیل دشوار بودن این تکنیک به خاطر نیروی جاذبه است. از این رو جوشکار باید از مهارت خاصی برخوردار باشد تا بتواند با غلبه بر نیروی گرانش، جوش سربالا را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. در این مطلب قصد داریم در رابطه با جوشکاری سربالا صحبت کنیم و به چند نکته مهم در رابطه با آن اشاره نماییم.

انواع وضعیت جوشکاری

جوشکاری میتواند در یکی از وضعیت‌های تخت، افقی، عمودی و سربالا صورت بگیرد که هر یک از این وضعیت‌ها نیاز به مهارت و توانایی خاصی دارند. در اینجا به طور مختصر به هر یک از این وضعیت‌های جوشکاری اشاره می‌کنیم تا با تفاوت آنها کمی آشنا شوید.

  • جوشکاری در وضعیت تخت: این موقعیت از ساده‌ترین و راحت‌ترین وضعیت‌های جوشکاری است و روی سطح صاف و تختی صورت می‌گیرد. حداکثر جریان در این وضعیت جوشکاری 250 عنوان شده است.
  • جوشکاری در وضعیت افقی: این جوشکاری عمود بر محور جوش انجام می‌شود. الکترود جوشکاری هم در زاویه 45 درجه قرار می‌گیرد. جوشکاری گوشه و شکاف را میتوان در این وضعیت انجام داد. حداکثر جریان در این وضعیت جوشکاری 200 عنوان شده است.
  • جوشکاری در وضعیت عمودی: در این وضعیت صفحه و جوش به صورت عمودی قرار دارند و زاویه الکترود در آن 45 درجه در نظر گرفته می‌شود. حداکثر جریان در این وضعیت جوشکاری 160 عنوان شده است.
  • جوشکاری در وضعیت سربالا: این روش هم به این صورت است که جوش از نقطه پایین شروع شده و به سمت بالا حرکت می‌کند تا فرآیند جوش تکمیل شود. حداکثر جریان در این وضعیت جوشکاری 150 عنوان شده است.

آشنایی بیشتر با جوشکاری سربالا

 

آشنایی بیشتر با جوشکاری سربالا

 

جوشکاری از بالا به پایین بسیار راحت است و هر جوشکاری میتواند از پس این کار برآید. اما جوشکاری سربالا به دلیل نیروی جاذبه، نیاز به مهارت دارد و تنها افراد ماهر و متخصص میتوانند از پس آن برآیند. در جوشکاری سربالا دو قطعه که باید به هم جوش بخورند در کنار هم قرار می‌گیرند و جوشکار باید از پایین‌ترین نقطه شروع کرده و جوش را تا بالاترین نقطه انجام دهد. در واقع تفاوت جوش سربالا و سرپایین در جهت کار است. در جوشکاری سربالا جوش باید از پایین به بالا و به صورت عمودی صورت بگیرد.

جوشکارانی که بر روی قطعات تسلط کافی دارند، میتوانند این تکنیک را به راحتی انجام دهند. اما اگر میزان تسلط افراد بر روی قطعات کافی نباشد، کار دشوارتر می‌شود. برای همین برای جوش سربالا باید حتما دقت زیادی به خرج دهید و به نکات ایمنی مهم در حین اجرای فرآیند توجه داشته باشید. به خصوص اگر طول قطعات زیاد باشد، دست جوشکار زود خسته می‌شود و همین موضوع میتواند درصد خطا را افزایش دهد. پس به این موارد توجه نمایید.

روش جوشکاری سربالا

برای اینکه بتوان جوشکاری سربالا را به بهترین شکل انجام داد، نیاز به مهارت و در نظر گرفتن چند تکنیک است. با در نظر گرفتن این تکنیک‌ها میتوان جوش سربالا را در بهترین حالت انجام داده و به یک جوش یکدست و مناسبی دست پیدا کرد. در رابطه با مهمترین تکنیک‌ها در این روش از جوشکاری میتوانیم به چند مورد زیر اشاره داشته باشیم:

  • لبه‌های جوش را پیش از شروع آماده کنید.
  • نازل را به گونه‌ای تنظیم کنید که نوک آن کمی بیرون باشد.
  • از قوس‌های کوتاه و طولانی برای کار استفاده نمایید.

برای آموزش جوشکاری سربالا باید زمان زیاد را صرف کنید و انتظار نتیجه عالی در مرتبه اول نداشته باشید. شعله جوشکاری باید به سمت جهت ذوب هر دو لبه متصل باشد و از فلز مذاب پشتیبانی نماید. همچنین به خاطر داشته باشید که ایجاد جوش‌های کوچک میتواند از سوزاندن آن در امتداد اتصال جلوگیری نماید.

آموزش جوشکاری سربالا

 

آموزش جوشکاری سربالا

 

در این تکنیک جوشکاری از پایین‌ترین نقطه شروع شده و به آرامی به سمت بالا پیش می‌رود. این روند بسیار آهسته صورت می‌گیرد و نیاز به صبر و دقت زیادی دارد. در آموزش جوشکاری سربالا به افراد گفته می‌شود که به صورت مرحله به مرحله حرکت کنند و جوش را انجام دهند. چرا که افراد باید همزمان با نیروی گرانش مبارزه کنند. یک نکته‌ای که در این تکنیک از جوشکاری وجود دارد این است که جوشکار باید مطمئن شود که جوش‌های حاصل 2 برابر بزرگتر از قطر الکترودهای مورد استفاده باشند. با این کار یک گودالی ایجاد می‌شود که در مدت زمان جوشکاری پایه کار را بهتر خواهد کرد.

همچنین میتوان در جوشکاری سربالا از تکنیک بافت یا زیگزاگ استفاده کرد و آن را در زمان بالا رفتن از قطعه به کار برد. در زمان جوش سربالا به دو طرف نقطه اتصال همواره توجه داشته باشید و گرمای زیادی را به آن اعمال نمایید. این باعث ایجاد یک گودال می‌شود که باید به اندازه کافی سرد شود. با این کار هیچ سوختگی در محل ایجاد نمی‌شود. از دیگر مواردی که در این زمینه بهتر است به آن توجه کنید، موقعیت الکترود جوشکاری است. شما باید الکترود را کمی در سربالایی نگه دارید و قوس کوتاهتری را حفظ نمایید. این روش باعث می‌شود تا قوس الکتریکی را بهتر به سمت مفصلی که می‌سازید هدایت کنید. همچنین این کار به شما کمک می‌کند تا نفوذ بهتری در مواد داشته باشید.

جوشکاری بالای سر و تفاوت آن با جوشکاری سربالا

جوشکاری بالای سر یک تکنیک متفاوت از جوشکاری سربالا است که برخی آنها را با هم اشتباه می‌گیرند. در این روش جوشکار الکترود را بالای سر خود قرار داده و به فرآیند جوشکاری می‌پردازد. حال در رابطه با تفاوت این روش‌ها باید اشاره کنیم که در جوش سربالا فرآیند جوش از پایین‌ترین نقطه شروع شده و تا بالاترین نقطه ادامه پیدا می‌کند. در این شرایط جوشکار باید با نیروی جاذبه مقابله کند تا بتواند جوش را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. اما در جوشکاری بالای سر میتوان از وضعیت‌های مختلف جوشکاری استفاده کرد. جوشکار باید از تجهیزات ایمنی مناسب برخوردار باشد و به انجام جوشکاری بپردازد.

جوشکاری سر پایین و تفاوت آن با جوشکاری سربالا

جوشکاری سر پایین نیز یکی از روش‌های معمول در جوشکاری است که تفاوت آن با جوشکاری سربالا در جهت کار است. در جوشکاری سر پایین، عمل جوش از بالاترین نقطه شروع شده و به پایین‌ترین بخش می‌رسد. اما همانطور که اشاره کردیم، در جوشکاری سربالا این عملیات به صورت برعکس انجام می‌شود. جوشکاری سر پایین جزو تکنیک‌های بسیار راحت است و هر فرد جوشکاری میتواند آن را به راحتی انجام دهد.

چند نکته مهم پیرامون جوشکاری سربالا

برای اینکه بتوانید جوشکاری سربالا را به بهترین شکل ممکن انجام دهید، بهتر است به چند نکته در این رابطه توجه داشته باشید:

  • لبه‌های جوش را پیش از کار آماده نمایید.
  • سطوح جوش را از هرگونه آلودگی، چربی و گرد و غبار پاک نمایید.
  • بخش‌هایی که قرار است به هم متصل شوند را از قبل مشخص کنید.
  • از خال‌ جوش‌های مناسب با نوع اتصالات و قطر آنها استفاده کنید. همچنین به سراغ الکترود مناسب برای جوش سربالا بروید.
  • دستگاه جوش را از هرگونه آلودگی و کثیفی همچون روغن پاک کنید.

نکات ایمنی در جوشکاری سربالا

 

نکات ایمنی در جوشکاری سربالا

 

در هر روش از جوشکاری نیاز به رعایت چندین نکته ایمنی است تا ایمنی جوشکار و محیط به خوبی حفظ شود. در رابطه با جوشکاری سربالا نیز به همین صورت است و پیش از شروع کار باید به چند مورد توجه زیادی شود:

  • سیستم تهویه کارگاه یا محیط را پیش از شروع جوشکاری روشن نمایید.
  • هرگونه جسم قابل احتراق را از محل جوشکاری دور کنید.
  • انتهای الکترودهای داغ را در ظروف فلزی قرار دهید.
  • از ماسک مخصوص جوشکاری استفاده کنید و آن را همواره روی صورت خود قرار دهید. ماسک یا عینک جوشکاری باید کاملا سالم باشند و از شیشه با درجه تیرگی مناسبی برخوردار باشند.
  • در کنار استفاده از ماسک یا عینک، از لباس مخصوص جوشکاری استفاده کنید تا پوست بدن دچار آسیب نشود.
  • به امنیت محیط توجه داشته باشید و مراقب اطرافیان از نظر اشعه‌های جوشکاری باشید.

خرید الکترود مناسب برای جوش سربالا از پاشا جوش صنعت

برای جوشکاری نیاز به یک سری تجهیزات است که از مهمترین آنها باید به الکترود جوشکاری و سیم جوش اشاره کرد. الکترودهای جوشکاری در انواع مختلفی موجود هستند و هر یک برای جوشکاری آلیاژهای خاصی قابل استفاده می‌باشند. برای جوشکاری سربالا نیز بهتر است از یک الکترود مناسب استفاده کنید تا جوشکاری به بهترین شکل ممکن انجام شود. برای خرید الکترود جوشکاری سربالا میتوانید از شرکت پاشا جوش صنعت اقدام کنید و الکترود مورد نظر خود را در تعداد مناسب با قیمت مطلوب تهیه نمایید.

جمع بندی

جوشکاری سربالا یکی از تکنیک‌های جوشکاری است که نسبت به جوش سرپایین و دیگر تکنیک‌ها از دشواری بیشتری برخوردار است. چرا که جوشکار باید با نیروی جاذبه مقابله کند و جوش را با دقت زیادی انجام دهد. در این روش از جوشکاری، فرآیند جوش از نقطه زیرین شروع شده و به تدریج تا بالاترین نقطه ادامه پیدا می‌کند. جوشکاری سربالا نیاز به مهارت و آموزش زیادی دارد و باید برای آن از تجهیزات ایمنی مناسب و بهترین الکترود جوشکاری استفاده شود. برای خرید تجهیزات مورد نیاز جوش سربالا و دریافت هرگونه اطلاعات بیشتر، میتوانید با کارشناسان شرکت پاشا جوش صنعت در ارتباط باشید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x