برای جوشکاری علاوه بر تهیه تجهیزات مهمی چون دستگاه اینورتر جوشکاری، نیاز به لوازم دیگری چون میز جوشکاری هم میباشد. میز جوشکاری به عنوان سکوهای کاری جهت اتصال ایمن در جوشکاری عمل میکند و باعث میشود تا این فرآیند به خوبی صورت گیرد. البته بیشتر جوشکاران، تمام کارهای ساخت و اتصال را روی زمین انجام میدهند و میز جوشکاری جزو الزامات کارشان نمیباشد. با این حال این میزها در بهبود فرآیند جوش و دسترسی سریعتر جوشکار به قطعات و لوازم نقش کاربردی دارند. برای همین بهتر است با انواع میز جوشکاری آشنا شده و در صورت نیاز از بهترین آن استفاده کرد.
در ادامه مطلب به بررسی چند نوع میز جوشکاری پرکاربرد و مهم در صنعت میپردازیم و به خصوصیات و مزایای هر یک از آنها اشاره میکنیم. با توجه به این موارد میتوانید بهترین میز جوشکاری را برای خود انتخاب کنید و عملیات جوشکاری را با کیفیت و سرعت بهتری انجام دهید.
میز جوشکاری، سکویی است که برای مقاومت در برابر دمای بالا، ضربات و اصطکاک زیاد طراحی میشود. این میزها معمولا از ارتفاع تا کمر برخوردار هستند و سطح کاملا صاف و پایداری دارند. بلند بودن این میزها باعث میشود تا جوشکار بتواند قطعه کار را در زاویه و موقعیت مناسب قرار دهد و روی کار تسلط زیادی داشته باشد. خصوصیتی که میزهای جوشکاری امروزی نسبت به میزهای قدیمی دارند این است که این میزهای جدید دارای سوراخها و نردههایی هستند که به جوشکار امکان میدهند گیرهها را روی آنها بچرخانند و قطعات کار را در زاویه مناسب قرار دهند.
در رابطه با اندازه میز جوشکاری باید اشاره کرد که این میزها بسته به نیاز، از اندازه 20 در 40 اینچ تا 40 در 60 اینچ متغیر هستند. در واقع جوشکاران میتوانند میز جوشکاری را بسته به ظرفیت کارگاه و اندازه مورد نیاز خود سفارش دهند. ساخت میز کار جوشکاری، به مهارت زیادی نیازی دارد و باید برای ساخت آن به موارد زیادی توجه شود. انواع امروزی میز جوشکاری شامل لوازم جانبی مختلفی چون قفسه بندی، گیره و غیره میباشند. بنابراین جهت سفارش و خرید میز جوشکاری، باید به امکانات آن توجه داشته و میز را در شکل و اندازه دلخواه خود سفارش دهید.
میزهای جوشکاری با دقت زیادی طراحی میشوند تا بتوانند کار سخت جوشکاری را کمی آسانتر و ایمنتر نمایند. این میزها میتوانند در ابعاد و امکانات با یکدیگر متفاوت باشند. با این حال اکثر آنها از قطعات و اجزای اصلی برخوردار هستند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
حال که با میز جوشکاری و ترکیبات آن به خوبی آشنا شدیم، بهتر است به سراغ بررسی انواع میز جوشکاری برویم. به طور کلی میزهای جوشکاری به دو دسته میزهای ثابت و میزهای متحرک تقسیم میشوند:
میز جوشکاری دو بعدی، یک میز دارای سطح کاری نیتریت شده است. این یعنی طی یک عملیات حرارتی، نیتروژن را روی سطح میز پخش کرده تا پوسته سفت و سختی بر روی آن ایجاد شود. برای همین میزهای جوشکاری دو بعدی از مقاومت خوبی در برابر خوردگی برخوردار هستند. اغلب این میزها از سوراخهایی برخوردار هستند که امکان اتصال راحت گیرهها را برای اپراتورها به خوبی فراهم میکنند.
میز جوشکاری سه بعدی، میزی است که از 5 سطح کاری برخوردار است. تمام این سطوح ماشین کاری شدهاند و از تحمل وزن بالایی برخوردار میباشند. میزهای جوشکاری سه بعدی، از توانایی نگهداری تا 7 تن وزن برخوردار هستند و میتوانند الزامات جوشکاری را در حالات افقی و عمودی برای جوشکار به خوبی فراهم نمایند.
نوع دیگر میز جوشکاری، میز جوش دوار نام دارد. منظور از دوار بودن میز این است که میتواند در تمام زوایا بچرخد. این خصوصیت اصلی میز جوش دوار است و از این حیث بسیار کاربردی میباشد. برخی مواقع کار روی سطوح افقی سخت است. برای همین میتوان با استفاده از اهرم کناری میز جوش دوار، امکان چرخش سطح میز کار را فراهم کرده تا دسترسی به قطعات و لوازم جوشکاری به راحتی مهیا شود. این باعث میشود تا جوشکاری با کیفیت بهتری صورت گیرد.
چوب جزو ارزانترین موادی است که از آن برای ساخت میزهای مختلف استفاده میشود. با این حال برای ساخت میز کار جوشکاری، نمیتوان از چوب استفاده کرد و به جای آن از فلزات مستحکم استفاده میشود. دلیل آن هم به خاطر موارد زیر است:
سطوح میز جوشکاری با استفاده از مواد مختلفی ساخته میشوند. با این حال در رابطه با متداولترین مواد در این زمینه، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از میان مواد اشاره شده، فولاد کربن پرکاربردترین ماده برای ساخت میز جوشکاری است. این ماده از ترکیب آهن و کربن به دست میآید و مقاومت خوبی دارد. گزینه بعدی هم، استنلس استیل است. این ماده از کروم برخوردار است و مقاومت بالای میز در برابر خوردگی را فراهم میکند. هر چقدر میزان کروم موجود در فولاد ضد زنگ بیشتر باشد، مقاومت سطح میز در برابر خوردگی بیشتر میشود و براقیت آن هم افزایش پیدا میکند.
چدن هم (مخصوصا چدن خاکستری) گزینه خوبی برای سطح میز جوشکاری است. این آلیاژ به این صورت است که میتواند هرگونه لرزش را در طی فرآیند جوشکاری جذب کند و سطح کار را ثابت نگه دارد. همچنین اجازه نمیدهد هیچ پاششی از جوش روی سطح بچسبد. این در صورتی است که فولاد کربن باعث میشود مواد پاشش به سطح میز جوش بچسبند و روی آن حفره و سوراخ ایجاد شود. در رابطه با آلیاژ آلومینیوم هم باید اشاره کرد که این آلیاژ از استحکام کششی بالایی برخوردار است و امکان ایجاد خراش و سوراخ شدگی روی سطح آن وجود ندارد. آلومینیوم از رسانایی حرارتی بالایی برخوردار است و گرما را به سرعت دفع میکند. همچنین از چسبیدن پاشش جوش روی سطح میز جلوگیری میکند.
در این مطلب به بررسی میز جوشکاری و انواع آن پرداختیم. همانطور که اشاره کردیم، میزهای جوشکاری در دو نوع کلی ثابت و متحرک موجود هستند. همچنین این میزها در مدلهایی چون دو بعدی، سه بعدی و دوار ساخته میشوند. هر یک از میزهای جوشکاری از خصوصیات و ویژگیهایی برخوردار هستند که میتوان بر اساس آنها، برای خرید میز جوشکاری اقدام کرد. با استفاده از میز جوشکاری میتوانید سرعت جوشکاری را بهبود ببخشید و با کیفیت بهتری آن را انجام دهید.
شرکت بازرگانی پاشا جوش صنعت با دو دهه تجربه در زمینه واردات و توزیع انواع مواد مصرفی جوشکاری با یاری از نیروی انسانی و تفکر خلاقانه در زمینه کاری خود قصد ارتقاء سطح کیفی محصولات موجود در کشور ایران را داد و در این راستا در تلاش برای واردات محصولات خاص وغیر تولیدی داخل کشور است.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به پاشاجوش صنعت می باشد.