انواع لباس کار جوشکاری + نکات مهم هنگام خرید

خلاصه ای از این محتوا:

انتخاب لباس کار مناسب، یکی از پیش شرط‌های انجام کار به صورت ایمن است. افرادی که به کارهایی چون جوشکاری، […]

انواع لباس کار + نکات مهم هنگام خرید

انتخاب لباس کار مناسب، یکی از پیش شرط‌های انجام کار به صورت ایمن است. افرادی که به کارهایی چون جوشکاری، تعمیرات و یا حفاری می‌پردازند، باید از لباس کار مناسب حرفه خود استفاده نمایند. لباس کار علاوه بر تاثیر بر روی وجهه و ظاهر افراد، در حفاظت از آنها نقش بسیار مهمی دارد. برای همین در انتخاب و خرید این لباس‌ها باید به موارد زیادی توجه شود. در این مطلب قصد داریم با انواع لباس کار آشنا شویم و به نکات مهم در زمان خرید آنها اشاره نماییم.

لباس کار جوشکاری چیست؟

افرادی که به جوشکاری می‌پردازند، باید از تجهیزات مناسبی برای این کار استفاده نمایند. از جمله اقلام لازم برای این کار، لباس کار است. لباس کار جوشکاری باید مناسب این کار باشد و تمام بدن جوشکار را به خوبی پوشش دهد. در کنار پوشیدن لباس کار، باید از تجهیزات دیگری هم استفاده شود تا میزان ایمنی به حداکثر خود برسد. از جمله این لوازم هم باید به محافظ صورت، عینک، دستکش جوشکاری، چکمه و ماسک تنفسی اشاره کرد.

اهمیت استفاده از لباس کار به این خاطر است که عملیات جوشکاری با خطرات زیادی همراه است و میتواند منجر به آسیب‌های جبران‌ناپذیری شود. برای همین جوشکاران چه جزو افراد مبتدی و چه جزو افراد حرفه‌ای در این حوزه باشند، باید به استفاده از لباس کار مناسب و سایر تجهیزات جوشکاری اهمیت دهند. اگر برایتان سوال است که بهترین لباس کار جوشکاری از چه جنسی تولید می‌شود، باید بگوییم که برای تولید آنها اغلب از پارچه پنبه‌ای و یا چرم طبیعی استفاده می‌شود. این پارچه‌ها تمام ویژگی‌های لازم برای تولید بهترین لباس کار جوشکاری را دارند و احساس خوبی در زمان کار در اپراتور ایجاد می‌نمایند.

مهمترین ویژگی‌های لباس کار جوشکاری

 

مهمترین ویژگی‌های لباس کار جوشکاری

 

لباس کار مناسب جوشکاری دارای چند ویژگی و خصوصیت است که در زمان خرید باید مورد توجه قرار بگیرند. این خصوصیات عبارتند از:

  • وزن سبک: به طور کلی تمام لباس‌های کار باید از وزن سبکی برخوردار باشند و مانع از حرکت اپراتور نشوند. سنگین بودن لباس کار شاید در ابتدا موضوع مهمی به نظر نرسد، اما به مرور زمان سبب ایجاد احساس خستگی در کاربر شده و آزادی عمل را از او می‌گیرد. برای همین یکی از موارد مهم در زمان خرید لباس کار جوشکاری، توجه به وزن آن است.
  • ضد حریق و آتش بودن: جوشکاری با تولید جرقه و اشعه زیادی همراه است. برای همین لباس کار جوشکاری باید نسبت به حرارت و سوختگی مقاومت زیادی داشته باشد و دچار سوختگی نشود. جرقه و شعله‌های آتش نباید از بافت لباس کار عبور کنند. در غیر این صورت احتمال آسیب دیدن اپراتور افزایش پیدا می‌کند. مقاوم بودن لباس در برابر سوختگی و حرارت باعث می‌شود تا بتوان از آن برای مدت طولانی استفاده کرده و نگرانی از بابت آسیب دیدن آن نداشت.
  • ضد حساسیت بودن: لباس کار باید از جنس مناسبی باشد و موجب ایجاد حساسیت و آلرژی در فرد نشود. این موضوع یکی از موارد حائز اهمیت است که در زمان خرید لباس کار باید مورد توجه قرار بگیرد.
  • مقاومت در برابر اشعه ماورابنفش: اشعه ماورا بنفش قادر به تحت تاثیر قرار دادن لباس کار و از بین رفتن آن است. از آنجایی که در جوشکاری اشعه ماورا بنفش وجود دارد، احتمال آسیب دیدن آن هم بیشتر می‌شود. برای همین لباس‌های کار جوشکاری باید در برابر این اشعه مقاوم باشند. تجربه نشان داده است که لباس‌های تیره مقاومت بیشتری از خود در برابر تابش این اشعه‌ها نشان می‌دهند.

بررسی انواع لباس کار جوشکاری

لباس‌های کار جوشکاری به دو دسته یک تکه و دو تکه قابل تقسیم هستند.

  • لباس کار جوشکاری یک تکه: این لباس‌ها به صورت یک تکه یا یک سره هستند و پیراهن و شلوار در آن قابل جدا شدن نمی‌باشد. مزیتی که این نوع از لباس‌های کار دارند این است که تمام بدن را به خوبی پوشش می‌دهند. با این حال همانطور که قابل حدس است پوشیدن این لباس‌ها کمی دشوار است و اپراتورها در انجام برخی از کارهای شخصی خود دچار مشکل می‌شوند.
  • لباس کار جوشکاری دو تکه: لباس‌های کار دو تکه شامل شلوار و پیراهن جدا هستند. برخی از این لباس‌ها هم به صورت پیش‌بندی و یا بنددار هستند و پوشیدنشان بسیار ساده می‌باشد. با پوشیدن این لباس‌ها میزان تعرق در طی عملیات جوشکاری کمتر می‌شود.

مهمترین نکات در زمان استفاده از لباس کار جوشکاری

 

مهمترین نکات در زمان استفاده از لباس کار جوشکاری

 

برای استفاده از لباس کار در زمان جوشکاری به چند مورد باید توجه شود:

  • لباس کار بهتر است از رنگ تیره‌ای برخوردار باشد تا آلودگی‌ها و کثیفی‌ها را خیلی نشان ندهد.
  • این لباس‌ها باید عاری از هرگونه روغن و گریس و سایر آلاینده‌های قابل اشتعال باشند. در غیر این صورت خطر اشتعال در زمان کار بالا می‌رود.
  • لباس کار باید از یقه بلندی برخوردار باشد تا گلوی جوشکار را به خوبی پوشش دهد.
  • جیب لباس کار نباید در زمان کار باز باشد. چرا که احتمال جمع شدن فلز داغ و جرقه در آن وجود دارد.
  • این لباس‌ها باید کاملا سالم و عاری از هرگونه سوراخ و پارگی باشند. در صورت وجود سوراخ و یا پارگی بهتر است از لباس دیگری استفاده شود.

مهمترین نکات هنگام خرید لباس کار

اگر قصد دارید به خرید لباس کار بپردازید، باید به چند مورد توجه داشته باشید. از مهمترین نکات در این زمینه باید به سایز مناسب لباس کار، جنس پارچه، رنگ لباس و دوخت لباس اشاره کرد. در ادامه به بررسی بیشتر هر یک از این موارد می‌پردازیم:

1. خرید لباس کار بر اساس سایز بدن

یکی از موارد مهم در زمان خرید لباس کار، توجه به سایز آن است. سایز لباس باید به گونه‌ای باشد که فرد در آن احساس راحتی و آزادی نماید و بتواند آزادانه به انجام کارهای خود بپردازد. البته این موضوع بستگی به شرایط هر فردی دارد. برخی ترجیح می‌دهند از لباس‌های آزاد و برخی دیگر ترجیح می‌دهند از لباس‌های قالب بدن خود استفاده نمایند. با این حال لباس‌های بیش از حد گشاد و یا بیش از حد تنگ به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند. چرا که این لباس‌ها میتوانند سبب ایجاد محدودیت در انجام کار شوند و سرعت و راندمان کار را کاهش دهند.

2. جنس پارچه لباس کار

لباس کار باید از پارچه مناسبی تولید شده باشد. بهترین پارچه برای لباس‌های کار پارچه‌ای است که به راحتی مورد شستشو قرار بگیرد و هرگونه آلودگی به راحتی از روی آن پاک شود. برخی از پارچه‌ها جنس نامرغوبی دارند و در اثر چندین بار شستشو کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهند. از طرفی جنس پارچه لباس کار باید متناسب با نوع شغل و حرفه باشد. برای مثال افراد آتش نشان باید از لباس کار با پارچه‌های نسوز و مقاوم نسبت به حرارت استفاده کنند تا در حین ماموریت دچار آسیب نشوند. همچنین افرادی که در معرض خطر برق گرفتگی قرار دارند، باید از پارچه با جنس غیر رسانا استفاده نمایند.

3. رنگ لباس کار

رنگ لباس کار مورد دیگری است که بهتر است مورد توجه قرار بگیرد. رنگ این لباس‌ها را میتوان بر اساس نوع کار انتخاب کرد. اگر فرد در تاریکی شب یا در محیط تاریک به کار می‌پردازد، بهتر است از رنگ‌های روشن و یا لباس‌های دارای شبرنگ استفاده نماید تا در تاریکی به خوبی قابل تشخیص باشد.

4. کیفیت لباس کار

 

کیفیت لباس کار

 

لباس کار باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و جنس مرغوبی داشته باشد. در واقع هر لباسی باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد تا بتواند از شخص به خوبی محافظت نماید. برای همین خرید لباس کار باید از طریق مراکز معتبر صورت بگیرد تا نسبت به کیفیت و مقاومت آن اطمینان حاصل شود.

5. دوخت پارچه لباس کار

مورد دیگری که در زمان خرید لباس کار باید به آن توجه شود، نحوه دوخت لباس کار است. این لباس‌ها باید از دوخت‌های مناسبی برخوردار باشند و مقاومت بالایی نسبت به پارگی و آسیب‌دیدگی داشته باشند. هر چقدر دوخت لباس محکم‌تر باشد، امکان استفاده از لباس در طولانی مدت بیشتر می‌شود.

6. تعداد جیب‌های لباس

افرادی که در حین کار با ابزارآلات زیادی سروکار دارند، بهتر است به سراغ انتخاب لباسی بروند که از جیب‌های زیادی برخوردار است. این افراد میتوانند ابزارهای خود را در جیب لباس قرار دهند تا در هر زمانی به راحتی از آنها استفاده نمایند. جیب لباس هم باید از کیفیت دوخت خوبی برخوردار باشد تا بتواند وزن ابزارها را تحمل نماید.

نحوه نگهداری صحیح از لباس کار

لباس‌های کار باید همچون هر لباس دیگری به خوبی نگهداری شوند تا برای چندین سال قابل استفاده باشند. برای همین باید به نگهداری صحیح از آنها توجه شود. بر این اساس این لباس‌ها نباید در خارج از محیط کار استفاده شوند. همچنین از آنها نباید برای پاک کردن بخشی از سطح کار یا ابزارهای کار استفاده شود. لباس کار باید در زمان مناسب مورد شستشو قرار بگیرد. شستشوی لباس کار باید بر اساس اتیکت داخل آن صورت بگیرد و از مواد شوینده مناسبی برای آن استفاده شود.

جمع بندی

لباس کار به لباس‌های مخصوصی گفته می‌شود که افراد در زمان کار از آنها استفاده می‌کنند. این لباس‌ها باید بسته به نوع کار انتخاب شوند تا بتوانند ایمنی لازم برای کار را فراهم نمایند. از مهمترین نکات در زمان خرید لباس کار باید به اندازه و سایز لباس، جنس و کیفیت لباس، نحوه دوخت لباس و رنگ لباس کار اشاره کرد.

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x